tiistai 19. elokuuta 2008

Urban Exploration, Jyväskylästä pohjoiseen.


Ilmeisesti vanha hylätty tervatehdas tai jokin vastaava. Tätä etsiessä meni jonkin aikaa, mutta kun se näkyi puiden takana olo oli jännittynyt.


Kiipesin honteloita rappusia tehtaan ylimmille kerroksille, todella kauniit näköalat. Koko ajan sai varoa ettei lattia petä, oli aika isoja reikiä....

Ihana vanha laboratorio! Vanhoineen astioineen ja kalusteineen. Osa tutkimuslaitteita oli jätetty paikoilleen, aivan kuin niitä olisi eilen käytetty...


Erotussuppilo ja tislauskolvihan se siinä. Todella kauniita vanhoja lasiesineitä, muistelen että kyllä koulussa oli ihan samanlaisia vaikka luulisi niiden vaihtuvan nopeasti särkyvyyden vuoksi.

Patinaa ja painemittareita! Mahtava paikka, niin koskematon ja niin haavoittuvia pintoja... Tämä pitää olla salattu.

Tehtaan jälkeen suuntasimme kaupunkiin, jossa kierreltiin ja katseltiin taloja. Tämä erottui asuinalueen keskeltä. Ihan tyhjillään:

Kaunis on ikkuna :) , ja pahoittelut sille kenen talo saa julkisuutta sen kautta !

Ihastelin tätä ikkunaa monta minuuttia, voi kun voisin viedä koko kuvan sisällön kotiini! Mieleeni tuli kysymys... Miksi tämä hylättiin?

3 kommenttia:

17 neliötä kirjoitti...

Kiinnostava blogi! :) Tykkään itsekin kaikesta vanhasta, tuollaiset hylätyt tehtaat ovat mielenkiintoisia, mutta valitettavan katoavia paikkoja...kivaa, että jaoit kokemuksesi muillekin! Ja kivaa, ettet katkonut luita tutkimusmatkallasi ;)

Territorial_ kirjoitti...

Hei olen lukenut näitä sun autiotalo kirjotuksia innolla, kiinnostaa nämä hylätyt rakennukset jyväskylän liepeillä. Olen muutamaan otteeseen käynyt etsimässä tuota vanhaa tervatehdasta muuta en ole löytänyt. Haluaisin käydä kuvaamassa kyseisessä paikassa. jos voit mitenkään antaa vihiä missä päin kyseinen laitos on niin olisin kiitollinen.
Ps. Hyvä blogi :)

Kyösti Keränen kirjoitti...

Itse kävin tuolla kesällä kavereiden kassa kuvailemassa ja voisin kyllä kiittää tästä blogitekstistä sillä tätä kautta kiinnostuin paikasta :)