lauantai 6. syyskuuta 2008

Kasviperäisiä omegoita

Tyrniöljykapseli ja mustaherukansiemenöljykapseli, kasvipohjaisessa kapselissa.
Kala on pahaa, missä muodossa tahansa. Kala maistuu pahalle ja kalojen myrkkypitoisuudet epäilyttävät, vaikka näin sanon, silti olen äärimmäinen kalojen ystävä. Juuri siksi että jätän ne rauhaan, paitsi mitä nyt pari haukea kesässään päätyy virvelin kauttani kissan sapuskaksi.

Omegoita, ja vieläkin parempia omegoita saa kasvikunnasta paremmin kuin kaloista. En ymmärrä tätä bisnestä joka pyörii kalaparkojen ympärillä.

Kalanmaksaöljyä saa inhota ja sitä ei tarvitsekkaan ottaa! A-vitamiinia saa muualtakin. Jätetään kalat uiskentelemaan, popsitaan kauneutta ja terveyttä kasvikunnasta! Tästä puuttuu Linolive kapselit jotka ovat myös yksi kestosuosikki, mutta erityisen ihastunut ja vakuuttunut olen tyrniöljystä.


Tyrniöljyssä on hyvänlaatuisia rasvahappoja, kuten oleiini, steariini, linoli ja palmitiinihapon gryseridejä, sekä muita aminohappoja, flavonoideja, karoteeneja, lykopeenia, E-, A- ja C-vitamiinia. Tyrniöljy lievittää kipua ja auttaa uudistamaan ihoa ja limakalvoja. Erinomainen ihonhoitovalmiste! Sopii myös vaihdevuosioireiden hoitoon estrogeenivaikutuksien johdosta.


Mustaherukansiemenöljyssä on Gammalinoleenihappoa, sekä omega 3-,6-, ja 9-rasvahappoja. Myös kolesterolia (sitä huonompaa) alentavaa vaikutusta. Sydämen ja verisuonten hyväksi, kuten paketissakin lukee.

Joskus kun olen kalaöljy tai kalanmaksaöljy kapseleita niellyt, on pari tunnin päästä tullut suuhun juuri se ällöttävä maku, joka siellä kapselin sisässä on. Mutta toisin, olen jopa uteliaisuudesta pureskellut näitä kasviskapseleita, ja ei edes rikkoutuessaan maistu pahalle!

Joissain ihmisissä nimittäin tuoksahtaa se että ne ovat ottaneet kalaöljyjä, yök.

Ei kommentteja: