sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Teletorn, Tallinn
Tämä on ehkä koko Eestin kaunein ja dramaattisin rakennus. Torniin pääsy on nykyään suljettu, ja samoin koko alue, koska tornista putoaa betonin paloja ja muita möhkäleitä. Pääsimme kuitenkin näätäilemällä alueen sisälle, ja jopa rakennukseen, kunnes saimme lähtöpassit. Ehdin nähdä hissit ylös!

Unelmani sitten romahti, ja ei päästy torniin ylös. Mutta hyvä yritys silti. Toivottavasti tarvittavat hätäuloskäynnit ja muut saadaan rakennettua, ja torni taas avattaisiin. Suuret Neuvostoliiton aikaiset rakennukset, niissä on sitä jotakin...

3 kommenttia:

anni kirjoitti...

TERE! Anni from Estonia tässä hei..

Teletorn on nostalginen paikka. Muistan kun 3lla (1988) luokalla olimme retkellä sielä.. Ahh! Tornista näkee hyvällä säällä Suomeen asti (kuulemma...) miten ruma voikaan olla näin kaunista!

ILOA!

MarkkuStr kirjoitti...

Tervehdys. Hain tietoa Teletornista yhtä valokuvaa varten. Huomasin sivuillanne olevan asiaa. Olen jotenkin nyt tornin johdosta apealla mielellä. Olen ollut kolme kertaa siellä ylhäällä asti. Viimeksi olin 28.8.2005. Hinnoissa oli korkeanpaikan lisää ja pinttynyt tupakanhaju haittasi paljon. Kahvit jätin ostamatta. Oli kiva kiertää tornia ympäri ja katsella Tallinnaa ympäriinsä. Sain rauhassa katsella kun turisteja oli vähän ja seuralaiset kärsivällisiä. Otin tietysti muutamia kuviakin. Ne kuvat eivät ole muita puhtelleet kuin itseäni. Kaikesta saattoi aistia häviävän loiston. Hissit ja pihan vesisuihkut toimivat kuitenkin vielä. Suosittelen kuitenkin menemään läheiseen kasvitieteelliseen puutarhaan ja katselemaan sieltä ylvästä tornia.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Mahtavat sivut sulla, paljon hienoja kohteita.

Teletornissa tuli aikoinaan teinipoikana käytyä pariin kertaan syömässä, joskus vuosina 92-94, ainakin tuolloin ylhäällä sijaitsi yksi Tallinnan parhaimpiin luokitelluista ravintoloista (tosin valikoima ei ollut ihan samaa luokkaa kuin tänä päivänä).