keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Muistan spaarin.

Mitä on tapahtunut Spar kauppaketjulle? Äänekoskella asuessani kävin siellä aina koska en halunnu kuulua plussaan enkä s-etukorttiin.

Namulaarista ostettiin karkkia, oli lihatiski ja kaikkea. Aika monipuolinen kauppa.

Vaihtoehtokauppaisuus muutenkin on aivan mahtava asia. Eniten inhoan myymälöinä Prismaa, Anttilaa... Anttila senkin takia, kun K-Ketju muuten laittaa cittarissa luomu-tuotteet hyvin esille ja merkittyinä,sekä asiallinen tarjontakin, niin Anttila, se vaan ei osaa luopua turkissomisteistaan.

Prismasta en tykkää sen takia, koska se on propagandaa, ja sen mainosbiisi on niin ärsyttävä! Ilman S-Etukorttia ET OLE MITÄÄN.

 

Rannikkoseudun sivuilta tälläinen lainattu teksti:

Spar oli liian pieni ketju

Markku Munkki näkee Sparin pelin tulleen pelatuksi oikeastaan siinä vaiheessa kun Sparin ja Tradekan fuusiosta ei tullut mitään. Alle kymmenen prosentin markkinaosuudella Spar oli liian pieni tekijä Suomen keskittyvillä päivittäistavaramarkkinoilla.

Tiedossa oli, että ketju oli myynnissä, mutta Spar-kauppiaiden yllätykseksi ketju meni S-ryhmälle, jossa ei ole sijaa kauppiasvetoisille myymälöille.

– Kyllä silloin tiesi, että tämä loppuu siihen.
– Spar-ketju ei pystynyt vastaamaan haasteisiin, ja viime aikoina joka jutun joutui paikallisesti hoitamaan ihan yksin. Olisihan ollut kiva nähdä, miten paljon paremmin olisi pärjännyt Keskon vahvalla taustatuella, Munkki pohdiskelee.
Osa Spar-kauppiasta reagoi tilanteeseen niin että he perustivat itsenäisten kauppiaiden M-Ketjun.
– M-ryhmä ei ollut meidän juttu ollenkaan. Se koski niitä kauppiaita, jotka omistivat kiinteistön ja rupesivat pähkäilemään yhteisostosopimuksen kanssa. Meitä se ei koskenut, Munkki toteaa.

Ei kommentteja: