maanantai 8. joulukuuta 2008

Kyläkoulu Jyväskylän liepeillä

Taas ajellessa osuin silmään suurehko koulurakennus. Tyhjännäköisyydellään se johdatti meidät sitten pihaansa, ja tyhjähän se olikin. Pihalla oli tälläinen ilmeisesti wc-rakennus.


Kuusiaidat olivat saaneet kasvaa vuosikymmeniä, ja niistä muodostui upeat tunnelit.


 Koulurakennus oli alkanut jo rapistua ulkoapäin. Kauniisti rapautunut ja patinoitunut vanhus. Sisälle ei ollut vielä pääsyä ja ovi oli lukossa. Kaikki ovet olivat kiinni ja ainoa sisäänpääsy olisi ollut tikkaita pitkin ullakolle. En uskaltanut kiivetä! Ninjavarusteet puuttuivat matkasta :)Sisälle kun katsoi ovesta, huomasin että lattiat puuttuivat jo koko kerroksesta. Onko tämäkin yksi niistä väärin ja nopeasti remontoiduista (pilatuista) kouluista?

Ikkunoita oli irronut/hajonnut pari. Kunnostetaanko tämä vaiko puretaan? Onko tämä ollut koulu vaiko jokin kylätalo?

3 kommenttia:

anni kirjoitti...

Voi, miten tunnelmallinen rakennus. Miettii samaa... Itseasiassa olen käynyt kurkkimassa kuvia reissuistasi..WAU! Oikeasti, ne herättää niin paljon ajatuksia ja kysymyksiä.. VArsinkin ne, mistä lähtö on ollut nopea ja tavarat jääneet...

Toisaalta mietin, lähteekö jotain tavaraa ihmitsen mukaan siletä.. tai sitten, mitä kaikkea ihanaa sieltä voisi löytää..

Mainio blogi!

_Nia_ kirjoitti...

Ompa upea kuva ja hieno tuo puista muodostunut tunneli!

Tirlitta kirjoitti...

Upeita kuvia. Itse olen heikkona vanhoihin rakennuksiin, mutta ihaillut vain salaa kaukaa. En ole sitten lapsuuden uskaltautunut kurkkimaan autiotaloihin. Palaan ajan kanssa kurkistelukierrokselle :)