lauantai 27. joulukuuta 2008

Luonnotonta kosmetiikkaa mainostetaan luonnollisena! INCI:n avausta

Rita Stiens: Totuus kosmetiikasta


Pääsin tähän kirjaan käsiksi, ja haluan tämän itselleni myös! Ja toivoisin että kaikki itseään ja ympäristöään kunnioittavat ihmiset saisivat tämän opuksen! Nyt loppuu se kosmetiikkajättien huijaus kuluttajia kohtaan, är!

Kun olin apteekissa töissä, sain nähdä paljon farmaseuttien "asiantuntevaa neuvontaa". He suosittelivat myrkyllisiä voiteita sekä kemikaalipommeja ihosairauksista kärsiville asiakkailleen.

Farmaseutin ammatin olenkin kyseenalaistanut käsikaupan puolella, jopa minä tiesin enemmän vaurioita aiheuttavista, sekä ihohuokosia tukkivista ainesosista! Ammatiltani olen laborantti, en sen enempää, mutta kemia on tullut selväksi.

Herkästä ja tukkiutuneesta ihosta kärsivälle tarjotaan "perusvoiteita" eli perus ihonpilaus tavaraa...

Mutta palaan aiheeseen myöhemmin, eli siihen kuinka apteekissa myydään terveyttä pilaavaa tavaraa.

Yves Rochers, täältä joskus tuli jotain tilattua, koska heillä on luonnonsuojelu sekä vihreä imago! Luonnonkosmetiikan ykkösbrändi. Ensimmäisenä aloin epäilemään tätä firmaa surkealaatuisista kylkiäisistään, esim. Kello, joka aiheutti allergiaa ranteeseeni. Se tosin hajosi puolenvuoden käytön jälkeen. Hei, eihän tälläinen firma huomioi ympäristöä/ihmistä? Heräsin sitten epäilemään...


Kemikaaleja, sekä synteettisiä epäluonnollisia ainesosia, minimaalinen tilkka luontoa? Viherpesua? Kyllä, mielestäni.
Aurinkovoiteet, joissa oli Paraffium liquidum, Ihohuokosia tukkiva öljyjäte? NAM. Sekä liuta mitä eriskummallisimpaa yhdistettä... INCI, eli ainesosalista paljastaa tuotteen myrkyksi.

Ei tämä ole enää mitään luonnonmukaisuutta.
Olen tuohtunut, katkera, satuin pilaamaan pari vuotta ihoani näilläkin myrkyillä, ja olen todella vihainen siitä että tälläiset tuotteet joka päivä pilaavat ihmisten ihoa sekä ympäristöä ja väittävät aivan jotain muuta.

Maailma on paha :D

Ei kommentteja: