maanantai 4. toukokuuta 2009

Hevossaari

Wikipediasta lainattua tekstiä historiasta:

1970 aloitti Wihurinkoski toimintansa Hevossaaressa.

Wihurinkosken ehkä tunnetuin tuote oli passiohedelmälimonadi "Zorbas" jonka kreikkalaismiljööseen sijoittuvassa televisiomainoksessa soi samanniminen mieliinpainuva elokuvamelodia.

Olutmerkkejä olivat "Kosken Kohinaa" ja "Vaalea Viikinki". Wihurinkoski olikin Suomen ensimmäinen panimo joka jakeli olutta myös tölkeissä. Yrityksen sloganina tunnettiin ilmaisu "Saa koskea".

Juomatehdas kuului Wihuri-konserniin vuoteen 1973 asti jolloin se myytiin lahtelaiselle Mallasjuoma Oy:lle. Tehdas jatkoi entiseen tapaan juomien valmistusta mutta Mallasjuoman tuotemerkeillä.

Hartwall Oy:n ostettua 1994 Mallasjuoman toiminnot siirtyi myös Wihurinkosken tehdas uudelle omistajalle. Juomien valmistus keskitettiin Lahteen ja Hevossaaren tehdas suljettiin. Nykyään entisen juomatehtaan tiloissa toimii useita pienempiä eri alojen yrityksiä.


Portilla oli laatta jossa kerrottiin alueella olevan kameravalvonta.


Valvontakoppi, ja sen päällä oli kamera. Viereisessä metikössä oli tehtaantyöntekijöiden entinen parkkipaikka. Vanhoja lämmitystolppiakin oli jäljellä.

Tolppien ympärillä oli jo jonkinlaista puuta.Pääsisäänkäyntiä sekä valvontatornia.


Pimeästä kuvasta huomaa pari punaista valoa, joten sähköt olivat päällä, tai ne oli silmiä ;) Pelotti valottaa kuvaa muokkausohjelmalla, mutta teen epäilyttävien sekä pimeiden kuvien kanssa niin, joskus löytyy kaikenlaisia usvapilviä, ja muutakin mitä ei ole huomannut.


Sisälle ei päässyt, joten ikkunoiden läpi katselin, ja kiertelin rakennusta.Valvontataulu/paneeli mikälie, nappeja ja kaikkea mielenkiintoista.
Hiljentynyt paikka. Lastaussillat tyhjänä, ei rekkoja.. Aika pelottava paikka omalla tavallaan ulkoapäinkin, saati jos olisi päässyt sisälle!


Laillista kuvauskierrosta tai kokonaista hylkäämistä odotellessa... Tehdas jää odottelemaan, mutta palaan vielä!

3 kommenttia:

Bradpetehoops kirjoitti...

Nice pictures, I like it.

Tiivi kirjoitti...

Olet aika rohkea :)

Mikko hänninen kirjoitti...

Upeita kuvia, sisällä ei juuri ole oikeen mitään itsellä avaimet k.o paikkaan, mutta tunnelma tehtaassa on valloittava ja mahtava vaikka aika pieneen osaan pääseekin vaan. :)