sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Oranssin viehätys


Löydettiin pyöräilyretkellä tälläinen kaunis autiotalo. Ovi oli vielä lukossa, mutta ikkuna oli rikki oven vierestä. Kaunis vanha ikkunanpoka oli kylmästi revitty irti ja heitetty rikki portaisiin.


Ensimmäisessä huoneessa, eli keittiötuvassa oli oranssinvärinen upea uuninurkkaus! Kirkas patinoitunut ihana räikeä oranssi ja harmaat luukut ovat kaunis yhdistelmä. Ja uunien luukut tosiaan olivat erittäin kauniita!

Yhdessä huoneessa oli pönttöuuni, toisessa huoneessa oli takka. Puulämmitteinen ja varmasti lämpöinen talo ollut. Poltettavaa puutakin oli vielä tulipesien vieressä. Onko täältäkin lähdetty yllättäen?
Yksityiskohtia lisää joista pidin. Vihreät ovenpielet, joissa koristeurat, sekä kattolaudoitus. Kulunutta tapettia... Ovessa ihana avaimenreikä! Tässä ei ollut avainta, mutta muissa oli vielä avaimet tallessa, upeata :)

Lasinsiruja... Pokan voisi nostaa takaisin muuten paikalleen. Onko paikka enää asuinkelpoinen?
Nurkalla oli vanha kaivo, joka on aika vaarallinen? en uskaltanut kurkistaa mitä sinne on pudonnut avoinaisesta luukusta.
Kaivon vieressä oli kellari, jonka ovi oli auki. Portaat menivät maanuumeniin, ei ollut taskulamppua mukana. Aivan kuin siellä olisi ollut jokin eläin, kuului jotain epämääräistä ääntä, joten tällä kertaa en mennyt pelottavan näköiseen luolaan :)
Sisäpihan sivu, talossa ei ole kuin yksi ikkuna. Onko tässä muuten ollut kaksi erillistä asuntoa?

1 kommentti:

suloensio kirjoitti...

En minäkään tuonne kellariin olisi mennyt,
vaikka pahoissa paikoissa minäkin juuri äskettäin seikkailin. Muuten oli talo aika siisti, mutta vorot tai pikkupojat oli rikkoneet ikkunan.