keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

"Pieni" sininen ratakulkuri

Ruokaostoksille ajeltiin, ja sitten huomasin "hylätyillä raiteilla" ilmeisesti korjattavana olevan Dm7:n eli lättähatun. Ratakiskot ovat heinittyneet ja muutenkin luulin että paikka on autiona, ei näköjään. Olipa söpö ilmestys ja päivän piristys!4 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Kulkurilla on kivat kesäiset oltavat.

JunalautaNet kirjoitti...

Tämä Keitele-Museon eli "Suolahden" lättähattujunahan täällä on majaillut jo muutaman(?) vuoden. Valitettavasti vain näiden Transpointin entisten hallien paikalle on kaavoitettu Seppälä-tyyliin muuta kaupallista käyttöä, joten ihan kohtapuoliin kai on käsillä se aika, kun Lättä-mummot joutuvat etsimään uuden kodin! Tallit puretaan, kiskot poistetaan ja samalla katoaa se tasoristeys jossa "ei koskaan junia kulje".

Hallissa oli vielä vuosi sitten säilytyksessä ja kunnostusta odottamassa höyryveturikin (Tr1 1074), mutta se sai uuden kodin Munsalasta. Hallin sisällä on siis yhä toimintaa ja aktiviteettia, vaikka ulkoalueita ei enää kannata edes näemmä raivata. Onhan se myös toisen dieseliltä tuoksuvan vanhuksen, Rau-2:n nykyinen kotipesä! :)

Nia kirjoitti...

Suloinen kulkuri kerrassaan!

elisa kirjoitti...

Kiitos infosta junalauta! Näin tuon Rau-2;n jos se on pieni ja punainen, Äänekosken tehtaan asemalla muutama vuosi sitten (kun olin yläasteella, eli 6v.). Salaperäisesti se katosi sitten.