lauantai 29. marraskuuta 2008

Keski-Suomalainen Kartano


Puoliksi romahtanut kaunis kartano löytyi. Kartanon päädyssä oli vieläkin uudehko punainen postilaatikko, ja sisällä olevat postit kertoivat kartanon olleen asutun vielä 2000-luvulla.

Talo on osittain jo vaarallisessa kunnossa, mutta toinen pääty näyttää kestävämmältä...

Kartanon pystyy seikkailemaan läpikotaisin. Ovi oli auki ja lumi satanut eteiseen. Kaikki huonekalut sekä ruoat pakastimessa (homeiset) olivat paikoillaan. Huonekalut olivat varmaan menneet jo pilalle kosteudessa.Pihapiirissä oli myös saha ja mylly, tosiaan ne olivat jo sortuneet. Joitain suurempia koneita näkyi kasojen alta. 

Katto on tosi upea, mielestäni mansardikatto? Rakennustyyli on todella upea taidonnäyte! Jäänkin kaipaamaan lisätietoa kartanosta ja sen historiasta... 

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Uskomatonta miten täällä Keski-Suomessa annetaan nuo vähätkin vanhat ihanat rakennukset ränsistyä... Tai jos ne ei itsekseen hajoa, niin ne puretaan pois. Jos ajattelee esimerkiksi Jkl:n keskustaa... Ei paljon ole vanhoja taloja jäljellä. Kivat kuvat, talo on ollut upea joskus.

aini kirjoitti...

Nämä on jotenkin niin ihania ja samalla surullisia, hylättyjä koteja.. Meidän mökin lähettyvillä on kans autiotalo, hieno kuvauskohde, mutta tosiaan vaarallinen ja puoliksi romahtanut. Siellä on vielä vaatteita, astioita yms. ja se on tosi aavemainen paikka. Yksin en missään nimessä uskaltaisi mennä sinne, ties mitä aaveita siellä tulisi vastaan!

Elegia kirjoitti...

Wau, onpa upeannäköinen kartano. Ihmettelen, mikä saanut aikaan sellaisen kiireen, että ruuatkin jäävät pakastimeen homehtumaan.

Solen kirjoitti...

hei! Autiot talot ovat minunkin intohimoni. Saanko udella, että missä tuo kyseinen kartano sijaitsee? Se on upea.
Kuten sinun blogisikin.