tiistai 2. syyskuuta 2008

Kasvojen puhdistuksen aatelia

Ihoni on pintakuiva, joskus rasvainen, pilattu aikoinaan väärillä ihonhoidon tuotteilla ja aineilla. Poltettu auringossa ja erittäin herkkä.

Parhaat tuotteet saa oikeasti apteekista tai ekolosta (tai muusta ekokaupasta.) Apteekissa myydään kyllä toisaalta ihan surkeitakin tuotteita koostumuksensa perusteella, varsinkin atooppiselle iholle tarkoitetut voiteet sekä perusvoiteet.

Pehmein, söpöin ja mukavin on lapsille tarkoitettu ACO:n baby mousse wash. Ihana pumppupullo, pehmeä vaahto, ja vain elintarvikkeiksi luokiteltuja ainesosia. Olen täysin ihastunut!
Suosin aikapaljon näitä vauvojen juttuja, mutta silti seuraan erittäin tarkkan INCI luetteloa. Joissain vauvoille tarkoitetuissa on nimittäin aika pahoja aineita mitä en naamaani tunkisi saati sitten lapseen koskisi. (Tai sitten olen vainoharhainen :D .) Nämä vauvanpyyhkeet on Ekolosta, tosi iso paketti 5e. Käytän matkoilla ja laiskoina päivinä.

Sitten kovimmat. Avenen Extremely gentle cleanser, voi poistaa silmämeikit, ei satu yhtään silmiin, pumpulityynyyn annosteltuna käytän joka päivä. 16e on hintana.
Avenen Cleanance sarjan puhdistusgeeli, jos iho on vähänkin kuivempi niin saattaa silti kuivattaa ihoa vaikka muuta luvataan.
Vichyn suihkutettava lähdevesi, hömppää tai ei, uskomusta tai jotain, mutta käytän reissaillessa ja laiskoina päivinä :)
Valitsen erittäin tarkkaan kaikki kosmetiikan. Kaikki jäävät kaupan hyllyyn missä puhutaankin
-mineraaliöljyistä (paraffinum liquidum)
-parabeeneistä ( -paraben loppuiset)
-BHT
-propylene glycol.

Mutta nyt olen löytänyt vakituotteet, ja pitää kuluttaa niitä että pysyvätkin markkinoilla :)

1 kommentti:

17 neliötä kirjoitti...

Minunkin pitäisi paremmin tutustua saativilla oleviin tuotteisiin...olen aika varma, että käytän vääriä. Edes ihotautilääkäriltä ei oikein saanut mitään hyviä vinkkejä. Tai sitten pitäisi ensin hoitaa stressi pois, mutta se onkin jo vaikeampaa ;)